niby sie nic nie dzieje ale mam pytanie czy w 131 km asz mozna wyczyscic przeplywke
[O2] denerwujące piszczenie niezapiętych pasów
Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X
-
Re: denerwujące piszczenie niezapiętych pasów
Zamieszczone przez simlookwitam
czy da się wyłączyć to denerwujące pikanie niezapiętego pasa kierowcy w Octavii 2?
Pozdrawiam
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez simlookczy da się wyłączyć to denerwujące pikanie niezapiętego pasa kierowcy w Octavii 2Zamieszczone przez simlookale nie da się w żaden sposób kablem tego zrobić, jak muszę jechać do miasta i ze sklepu do sklepu na 3km zapiąć pas to się dopiero zaczyna być denerwujące.
myślałem tam jakiś drut wsadzić żeby było cały czas zwarte.Czarny Elegance
Komentarz
-
-
Jakim kablem.
Wchodzisz w VAGu w grupe 17 instruments dajesz adapatacje albo kodowanie juz nie pamietam i tam jest taka suma liczb, podpowiadacz pokaze jak trzeba przeliczyc koncowa liczbe.
5 minut i po krzyku. Tez to wylaczylem, bo w pasach jezdze, ale jak chce przestawic auto na parkingu to mnie to irytowalo.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez BigCzy wyście powariowali ??!!! :evil: Przecież pas jest po to żeby Was chronił !!! Zapnijcie pas nie pędzie piszczenia a Wy bedziecie bezpieczni.O rany - jedna siódma życia to poniedziałek
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez loruZamieszczone przez BigCzy wyście powariowali ??!!! :evil: Przecież pas jest po to żeby Was chronił !!! Zapnijcie pas nie pędzie piszczenia a Wy bedziecie bezpieczni.Nie dyskutuj nigdy z idiotą, najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem ...
Komentarz
-
-
simlook, pomijając zasadność takiej czynności ( wyłączenie ostrzeżenia ) to jeśli nie masz dostępu do VAG-a, to wystarczy wypiąć wtyczkę, która znajduje się od spodu fotela kierowcy, bliżej tunelu środkowego. Jeśli siądziesz z tyłu za kierowcą i prawą ręke włożysz pod fotel kierowcy to z prawej strony mniej więcej tam gdzie znajduje się mocowanie zatrzasku pasów bezpieczeństwa wyczujesz kabelek, który jest przymocowany do spodu fotela plastikowymi spinkami. Jakieś 5 cm głębiej ( też na spodzie fotela ) znajduje się dwu przewodowa złączka, trzeba ja rozpiąć i pikania nie będzie.
WAŻNA UWAGA ! W fotelu znajduje się też boczna poducha powietrzna, która jest podłączona do złączki w podłodze z przodu fotela kierowcy, tej w żadnym wypadku NIE ROZŁĄCZAJ!
BTW. Zdecyduj się jaką masz orientacje XXX :diabelski_usmiech , bo w profilu jest KOBIETA a piszesz "myślałem"...Jest: Czarna OIIFL Combi 1,8 TSI + DSG
Była: Czarna OII 1,9 TDI (BXE)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez zurcioAle wystarczy się zatrzymać i zaczyna śpiewkę od nowaCzarny Elegance
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez MaicroftBig, Jak jedziesz 150km/h na dozwolonej 130km/h to jak to jest. Prawa fizyki nie dzialaja wtedy??Czarny Elegance
Komentarz
-
-
Generalizując każdy ma swój rozum i wie czym to grozi, ja zapinam a już dzieciaka to mus, tym bardziej że mój znajomy swego czasu właśnie pojechał do sklepu (500 metrów od domu ale padało) z córką, wrócił bez auta a córka w kostnicy (zabiła ją poducha).O rany - jedna siódma życia to poniedziałek
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez simlookBezpieczeństwo bezpieczeństwem ale przy moim trybie pracy to naprawdę jest uciążliwe.
Sorry simlook za zgryźliwość, ale na prawdę nie mogę tego pojąć.
Komentarz
-
-
Re: denerwujące piszczenie niezapiętych pasów
Zamieszczone przez simlookwitam
czy da się wyłączyć to denerwujące pikanie niezapiętego pasa kierowcy w Octavii 2?
Pozdrawiam
W Vag-com'ie (czy tam VCDS'ie) wchodzimy do modułu 17 - Instrumenty -> kodowanie.
I zmieniamy kod według poniższej rozpiski:
# 00??x0x: Options
* +01 = Brake Pad Warning
* +02 = Seatbelt Warning
* +04 = Washer Fluid Warning
* +16 = Sedan (only VW Jetta)
Czyli od liczby zapisanej trzecią i czwartą cyfrą w kodzie (oznaczone znakami zapytania wyżej) odejmujemy 2.
Załóżmy, że kodowanie wyglądało tak: 0003101. Po zmianie powinno wyglądać tak: 0001101.
Komentarz
-
-
trochę odejdę od tematu każdy tak straszy czym to grozi, jestem w pełni świadomy czym to grozi a jeśli przyjąć takie rozumienie, to po co ktoś produkuje ścigacze po 150KM przy wadze ok 200 kg? po to żeby żyłka się lepiej sprzedawała?!
ps. Dzięki rrysio jak będę miał chwile czasu to tam zajrzę.
Komentarz
-
Komentarz